Frågor och svar om kärleksrelationer

9 Jun 2013, 09:42 122
Tjej, 16 år
Question


Hejhej.
Idag lever jag i ett distansförhållande med en kille jag varit tillsammans med i 4-5 månader, men träffat i 10 månader. Vi träffas ungefär varannan/varje helg och jag känner bara att jag blir mer kär för varje gång vi ses.

Nu går vi dock båda ur gymnasiet och jag har fått jobb i Förenade Arabemiraten och flyttar i slutet av juni. Kommer vara borta i ett halvår till ett år antagligen och jag vet inte hur jag ska hantera vårt förhållande i allt det här. Han säger att han kan hälsa på varannan månad eftersom han har jobb och tjänar pengar. Men jag tycker det är jättejobbigt redan nu och saknar honom hela tiden när vi inte ses under vardagarna, utan bara på helgerna. Och nu ska det gå hela 8 veckor!
Jag har egentligen ingen specifik fråga, utan behöver mest bara råd och pepp om det här. Det är verkligen drömmen att få flytta till ett nytt land och jobba, men jag vill ju inte lämna pojkvännen eller behöva må dåligt över att inte få träffa honom.

Svar

Hej!

Det låter som att du har hittat en bra kille i fel tid i livet. Ni har ett bra förhållande och då gör det givetvis ont när man inte kan vara tillsammans. Frågan här som du måste svara är: kan jag stå ut med att vara ifrån honom men fortfarande ha ett förhållande med honom? Det kommer att krävas en del jobb från båda sidor och mkt kraft och tid kan komma att gå åt det. Vill du lägga den energin och tiden på det eller vill du satsa fullt ut på ditt äventyr? Man kan få det att fungera, det tror jag absolut, om båda är med på det! Men i ditt mail känner jag en viss tvekan. Vad känns rätt för dig? Kan ni ta en paus och se vad som händer när du kommer tillbaka? Om känslorna finns kvar då? Vad säger din magkänsla?

Lycka till!

Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar