Frågor och svar om distanskärlek

4 Jun 2013, 12:45 125
Tjej, 16 år
Question


Hejhej. Idag lever jag i ett distansförhållande med en kille jag varit tillsammans med i 4-5 månader, men träffat i 10 månader. Vi träffas ungefär varannan/varje helg och jag känner bara att jag blir mer kär för varje gång vi ses. Nu går vi dock båda ur gymnasiet och jag har fått jobb i Förenade Arabemiraten och flyttar i slutet av juni. Kommer vara borta i ett halvår till ett år antagligen och jag vet inte hur jag ska hantera vårt förhållande i allt det här. Han säger att han kan hälsa på varannan månad eftersom han har jobb och tjänar pengar. Men jag tycker det är jättejobbigt redan nu och saknar honom hela tiden när vi inte ses under vardagarna, utan bara på helgerna. Och nu ska det gå hela 8 veckor!
Jag har egentligen ingen specifik fråga, utan behöver mest bara råd och pepp om det här. Det är verkligen drömmen att få flytta till ett nytt land och jobba, men jag vill ju inte lämna pojkvännen eller behöva må dåligt över att inte få träffa honom.

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Jag förstår din problematik och vet hur jobbigt det är att vara borta från den man älskar under en längre tid, speciellt när man är nykär. Samtidigt är du ung och vill självklart resa för att utvecklas som en egen individ. 

Det jag kan råda er till för att lättare klara av ett distansförhållande, vilket ni redan har erfarenhet av, är att utnyttja dagens teknik. Med hjälp av Skype och andra billiga, tekniska möjligheter går det att kommunicera både med ljud och bild. Även om ni inte får upplevt den fysiska närheten, så går det att experimentera och njuta av varandra även genom en webbkamera.

Ni kan också försöka tänka på nästa gång ni ses, planera något riktigt speciellt och försöka utnyttja tiden tillsammans så gott det går. Det är viktigt att ha något att längta till och ett slut på ensamheten, så blir det lättare under tiden. 

Sedan eftersom du har planer på att komma tillbaka till Sverige efter ett halvår till ett år har ni då möjlighet att komma närmare varandra. Försök då sätta ihop en plan kring när och hur ni ska korta distansen er emellan för att då också ha något större att se framemot.

Jag önskar er lycka till och grattis till förhållandet, studenten och jobbet!

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar