Frågor och svar om onanera

7 Jun 2013, 09:51 1025
Kille, 23 år
Question


Hur ofta ska man få utlösning? Om man känner nu är det dags att få det, då ska man väl göra så man får utlösning. Är det farligt om man går en längre tid utan man får det ? Kan jag använda min urinflaska i sängen så ingen märker att jag har fått utlösning, har du några tips?

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Det finns inga riktlinjer för hur ofta man ska få utlösning, utan det väljer man helt enkelt själv. Du väljer även själv om du vill få utlösning eller om du vill avbryta precis innan du får det.

Det är inte farligt att gå en längre tid utan att få utlösning. Vissa kan dock uppleva det som att pungen blir "sprängfull" och det kan eventuellt göra lite ont. Det är dock inget farligt, utan kan endast kännas obehagligt. Du kanske har hört talas om uttrycket "blue balls", vilket beskriver denna känsla.

Det kan självklart vara ett alternativ att använda urinflaskan om du inte önskar att någon ska se att du fått utlösning. 

Om du har ytterligare frågor är du välkommen att kontakta mig via [email protected]

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar