Frågor och svar om utseende

30 Sep 2013, 14:19 141
Tjej, 15 år
Question


Jag har massa hull på min mage! jag vill verkligen bli av med det och det ända sätttet är ju att banta? eller att försöka träna mycket och äta mindre och aldrig äta något sött? alltså räkna kalorier..
Resten av min kropp är ganska smal därför ser folk mig som smal, men jag kommer skämmas jättemycket i bikini i sommar över min mage, jag hatar det! Hur blir jag av med det?

Svar
Sara Ek
Sociolog, Addgender

Hej!

Våra kroppar ser olika ut, och visst kan det kännas jättejobbigt och tråkigt att man inte ser ut exakt som man skulle vilja. Jag tycker inte att du ska skämmas över din mage, och jag tycker verkligen inte att du ska banta  eftersom det är väldigt onyttigt för kroppen att banta och det blir ofta bara en stress att hålla på och räkna kalorier.

För att må bättre över din kropp så kan du ju prova att träna lite (om du inte redan gör det) och att äta nyttigt är ju aldrig fel! Med att äta nyttigt menar jag att äta riktig och bra mat varje dag, äta frukost, lunch och middag och nyttiga mellanmål. Och precis  som du skriver, skippa sötsakerna i veckorna och unna dig det på helgen istället.

Men framförallt, försök att acceptera din kropp som den är och var stolt och glad över att du har en frisk kropp som fungerar, för det är faktiskt inte alla som har det. Din kropp ska bära dig genom hela livet så se till att ta hand om den på rätt sätt!

Lycka till nu!

Hälsningar

Sara


Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar