Frågor och svar om urinvägsinfektion

9 Jun 2013, 15:24 4064
Tjej, 16 år
Question


Jag blev av med oskulden för två dagar sedan. Första gången man har sex spräcks ju tjejen som gör så jävla ont. Men sen hade jag och min kille sex igen och der gick mycket bättre än första! Vi provade flera olika sorters ställningar i över två timmar. Men efteråt har jag blivit akut kissnödig, säkert 3 ggr om dagen som förut innan oskulden gick jag sällan på toa för att jag inte behövde alls. Men nu blir jag kissnödig ofta och det kommer intw mycket heller fast det känns som det hela tiden, plus att det görhela tiden ont sen dess när jag kissar. Det är som om något tar emot slutet av kissningen och jag får pressa ut elr hålla andan för att inte få så smärtsamt. Är det bara jag elr är detta normalt?????
Tacksam för svar. Jag börjar bli lite orolig...

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hejsan!

Vad bra att du skriver in till oss med din fundering. 

Utifrån det du har beskrivit så tycker jag det låter som om du kan ha fått en urinvägsinfektion, eller någon sexuellt överförd infektion. Jag tycker du ska gå antingen till vårdcentralen eller till ungdomsmottagningen och kolla upp det, på både vårdcentralen och ungdomsmottagningen kan du boka tid genom att ringa dit. På ungdomsmottagningen brukar de även ha drop-in tider då det bara är att komma förbi och få hjälp. 

Att ha så ont och ha de problemen du beskriver tyder på att något inte är som det ska, och genom att kolla upp det kan du få hjälp och så kan det bli bättre.

Ta hand om dig och hoppas det löser sig! 

Varma Hälsningar

Amanda Andersson 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar