Frågor och svar om piercing

13 Jun 2013, 09:25 229
Tjej, 17 år
Question


Hej jag tog navelpiercing för 1 vecka sedan och jag börjar bli rädd för den ser verkligen inte bra ut tycker jag! Den är röd på både övre och nedre kulan och sen känner man staven helt sjukt mycket?! Tacksam för svar!

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Det är inte ovanligt att en piercing är både röd och svullen i början. Det du kan göra är att gå tillbaka till studion som tog den och be att de tittar på den. Vad har du fått för skötselråd? Det bästa att tvätta en nytagen piercing med är helt vanlig koksaltlösning. Du kan göra egen:

Den vanligaste blandningen är en fjärdedels tesked salt till en kopp varmt kokat vatten (250ml). När de blandas korrekt ska lösningen smaka lika salt som dina tårar, och vara så varmt som en drickbar kopp kaffe.

Sedan blöter du en ren kompress i saltvattnet och håller den mot piercingen. Värmen öppnar upp porerna och saltlösningen drar ut smuts och bakterier.

Lycka till och tveka inte att gå och fråga på studion om du undrar något eller är orolig.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar