Frågor och svar om sex

28 Apr 2002, 17:05 161
Annat, 0 år
Question


tja! ganska många skriver ju att tjejer inte får orgasm så lätt under ett samlag... Svaren blir då att man ska snacka mä killen, eller undersöka hur man själv vill ha det och vad man tycker är skönt, eller smeka sig samtidigt, men hallå, det vågar ja absolut inte. Då tycker väll killen att det är värsta mysko lr nåt!?! Hjälp mig, jag vet varken om ja vågar snacka mä min kille om det elller,bara dra ner handen och smeka lite när vi har sex..

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Vet du vad jag tycker är mest synd med det du skriver. Jo, att du, liksom många andra tjejer, mest är bekymrade för hur era killar skall uppfatta det hela. Jag tycker att du och andra som funderar som du, skall börja fråga er själva. Varför skall killen nödvändigtvis gå i första hand, och inte jag själv? Varför skall han kunna ha det skönt, emedan jag själv bara skall vara tyst och låtsas som om det är lika skönt för mig?
Det finns ett antal fler frågor som du skulle kunna ställa till dig själv, men jag tror att du fattar min poäng. Jag är medveten om att det är ganska svårt att prata med varandra om sex, speciellt när man är ung, och det är faktiskt en av anledningarna till att det inte alltid är så lyckat att börja med sex så tidigt. Man har liksom inte hunnit mogna som person eller blivit så säker i sig själv att man inte bara bryr sig om vad ens partner skall tycka.
Sanningen är att det finns inga genvägar till bra sex. Att prata med sin partner och berätta vad man tycker är skönt, eller att smeka sig själv under samlag är liksom dom enda sätten för många tjejer att kunna njuta fullt ut vid ett samlag. Alltför många tjejer tiger och mer eller mindre står ut genom samlaget utan att få ut så mycket av det. Detta är inte rätt, eftersom ju fler gånger man har sex som inte känns bra, desto närmare är det till att få ett ganska trassligt sexliv framöver.
Jag önskar att det fanns något mirakelråd jag kunde ge dig där du slapp göra något som känns pinsamt, men det finns inget sådant att ge, utan det är till sist du själv som måste ta ställning till dom frågorna som jag skrev ovan och bestämma dig för vad som är viktigast, du själv och din egen njutning och möjlighet till ett bra sexliv, eller vad din nuvarande kille eventuellt kan tycka. Jag önskar självklart att alla killar skulle vara medvetna om tjejernas förutsättningar vid samlag, men jag är inte säker på att det är så i alla lägen. Men ändå så hoppas och tror jag, att dom flesta killar vill att deras tjejer skall ha det skönt, och att dom inte skulle tycka att det var så märkligt om tjejen berättade hur hon vill bli smekt, eller om hon smekte sig själv under ett samlag. Och till den tjej som har, eller träffar en kille som skiter i om hon har det skönt eller ej, och tycker hon är knäpp som tar upp det, eller konstig om hon smeker sig själv, skulle jag vilja ställa frågan. Varför accepterar du att vara tillsammans med en kille som struntar i hur du har det när ni är som mest intima med varandra? Tror du inte att du är värd något bättre än så???

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar