Frågor och svar om oskuld

12 Jun 2013, 09:04 405
Kille, 19 år
Question


Hej! Egentligen kommer jag ta upp detta med min kurator men vill ändå rådfråga dig som arbetar som sexualupplysare. Det är så att jag fyller 20 till sommaren och har aldrig varken haft tjej eller haft sex med någon. I början gick det bra, men nu börjar pressen från samhället (folk förväntar ju sig att man haft sex innan 20 känns det som, och folk blir förvånade när man säger att man är oskuld, något som jag skäms för).

På senare år har det blivit jättejobbigt, för jag tycker mig se snygga tjejer överallt och blir extremt och ofta kåt. Ibland letar jag med blicken på stan för att få vila ögonen på någon vacker flicka, det är ju det enda jag får vara med om att uppleva, och det känns som jag aldrig kommer komma längre än så.

Jag har varit jättedålig på att visa mina känslor för tjejer tidigare, och varit olyckligt kär otaligt många gånger. Det är lite bättre nu, men jag vågar fortfarande inte ta det ett steg längre och vet inte hur man ska göra det på bästa sätt. Jag anser mig också vara för ful för de "modeller" jag blir kära i, vilket bottnar i att jag inte haft många beundrare (om ens någon) i mitt liv och att jag varit olyckligt kär så mycket.

Jag har porrsurfat sen jag var kanske 15, 16 år, då kontrollerat. Nu gör jag det varje dag och kan onanera upp till 5-6 ggr per dag, mer om jag är hemma. Är extremt beroende. Jag är sjukt olycklig och skriver och chattar med alla möjliga olika tjejer överallt och letar ständigt efter nya, men ingen verkar vara intresserad tillbaka. Ändå har jag en vänskaplig och försiktig kontakt i början med dem jag skriver till på internet, och lyckas att dölja min extrema desperation ganska väl. Jag får ibland panik över att jag är oskuld men vill samtidigt bli av med den med en framtida flickvän och inte någon random.

Mina värsta farhågor är att om jag hittar en flickvän, och hon gör slut, hur ska jag som är sämst på att ragga då hitta en ny? Jag är även rädd för att OM jag träffar någon om väldigt lång tid (typ 35 år+) så kommer hon tycka att det är pinsamt att jag är oskuld fortfarande.

Vad ska jag göra? jag tänker på tjejer nästan hela tiden och mår jättedåligt över att vara så överkåt och att bara vilja ha en tjej hela tiden. :(( snälla hjälp!

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Det är tråkigt att läsa om den press du känner från samhället på att ha sex, då det faktiskt är för ens egen skull man har sex. Jag tycker det är moget av dig att hålla fast vid att du önskar ha sex med någon som du älskar och inte bara hitta första bästa villiga person. Det är något jag tycker du bör hålla fast vid, om det är vad du söker och om du ser sex som en kärlekshandling. 

Ser man på filmer, läser i tidningar eller tittar på internet kan det te sig väldigt lätt att finna kärleken. Tyvärr så ser ju inte verkligheten ut så. Utan att hitta någon man älskar och någon som älskar en tillbaka är ofta en lång process. Det sägs också ofta att det är när man först slutar leta som man faktiskt hittar kärleken, vilket jag tror kan vara sant i vissa fall.

Jag vet själv hur det är att känna att man kommer vara ensam resten för livet och har vart olyckligt kär många, många gånger. Därför förstår jag dina känslor och vill säga att även om det känns hopplöst just nu, så kommer det inte kännas så förevigt.

Du är en ung kille och att onanera är inget du bör skämmas för. Blir onanin och porren ett hinder för att du ska klara av vardagen med skola bör du dock ta kontakt med antingen kuratorn på din skola eller personal på Ungdomsmottagningen, http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/.

Annars tycker jag att du ska fokusera på dig själv och din framtid, så kommer kärleken någonstans på vägen. Du är fortfarande väldigt ung och har många år på dig att träffa någon. 

Mvh Ingrid.


Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar