Frågor och svar om kyssa

11 Jun 2013, 14:01 195
Kille, 13 år
Question


Hej! Jag är en kille på 13 och jag är ihop med en tjej i minn klass som är lika gammal som mig. Jag har en känsla som att jag vill kyssa henne inte bara en puss som vi gör nu utan en riktig kyss. Jag tror att hon vill det också men hon är lite för blyg för att göra det, är den något jag kan säga eller göra för att hon inte ska vara så blyg? Tacksam för svar.

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Ni är unga och det kan självklart vara nervöst att kyssa någon. Hon är kanske osäker på hur man gör och vill att det ska bli perfekt. Samtidigt som det kan vara nyttigt för henne att slappna av, så är det fortfarande viktigt att respektera henne och hennes känslor. Hon kanske inte känner sig redo inför att kyssa dig, eller så vill hon bara att du ska kasta dig över henne. 

Är ofta otroligt svårt att läsa av en annan människa, därför kan det vara bra att eventuellt prata om det innan. Det kan kännas pinsamt och dumt, men då får du svar på om hon är redo eller om hon vill vänta. Annars gäller det att försöka börja med att kyssa henne istället för att pussa henne, då märker du om hon kysser tillbaka eller inte. Gör då det någon gång när ni är ensamma, så slappnar hon troligtvis av lite mer. Glöm bara inte av att ta hänsyn till din tjej genom att inte tvinga henne till något.

Lycka till!

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar