Frågor och svar om skola

12 Jun 2013, 20:23 182
Tjej, 17 år
Question


Hej!
Jag har nu snart gått ut ettan på gymnasiet och har trivts SÅ bra! Jag vågade ta en annan väg än mina tjejkompisar jag gått med i tio år och har nu på gymnasiet börjat "själv" och hamnat i en underbar klass!

Tjejerna jag snabbt blev ett gäng med har känt varandra sen innan och är något utav de populärare typerna- men inget jag varken tycker är positivt/negativt. Jag är verkligen mig själv med dem!
Men dem känner ett äldre killgäng, ett år äldre, och jag har försökt att få kontakt med dessa killarna. Jag har inte som mål att bli vän med dem- men jag har försökt att föra en normal konversation men känner då bara hur otroligt OINTRESSERADE dem är utav mig!
Jag har bra självförtroende, men känner hur det börjar sjunka då jag allt oftare blir "avvisad" och förstår hur ointresserad folk är utav mig.
Jag börjar bli osäker på mig själv, börjar tycka jag är tråkig, otrevlig och kan verkligen inte förstå varför jag inte bara kan vara som tjejerna jag hänger med?!
Försöker intala mig att killarna helt enkelt inte vill skaffa nya kompisar- men det argumentet håller inte.

Har du några råd som får mitt självförtroende och självkänsla börjar stiga igen?

Svar

Hej! 

Super roligt att läsa! Blir så glad när man hör tjejer och killar som hamnar rätt i gymnasiet och får en riktig toppen upplevelse! 

Plugga på tjejen!! 

Susanna 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar