Frågor och svar om sexuell läggning

1 Oct 2013, 21:45 228
Tjej, 14 år
Question


Hejhej, vet inte riktigt vem jag ska fråga, så jag tar dig Amanda :)
Jag är 14 år och funderar mer och mer på min sexuella läggning. Jag vet ska vara helt naturligt att man undrar över det, men det känns som att jag är den enda.
Mitt problem i det hela är att jag VILL vara lesbisk/bi, men jag blir kär i killar. Dock blir jag lätt attraherad av tjejer/lesbiska sexnoveller/lebbporr (nej jag är inget pervo.. tror jag.. omg jag är säkert helt störd i andras ögon)
Hur ska jag veta? Jag blir mer attraherad av tjejers kroppar, men av killars hjärnor, om du förstår vad jag menar.
Ouff vet inte hur jag ska formulera detta bra!!
Har ju inte direkt heller nån man kan fråga om det här, mina vänner skulle säkert bli rädda för mig som dom blev när dom fick reda på att jag skar mig/svälte mig etc.
Frågan är helt enkelt:
Hur vet jag om jag är lesbisk/bi?

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hejsan! 

Förstår att det låter som en sak som en bara säger men det är verkligen helt naturligt att fundera över sin sexuella läggningen och även om det känns som du är den enda så kan jag lova dig att du inte är det. 

Jag brukar tänka att en blir kär i personen och inte i könet, även om du tidigare har blivit kär i killar så betyder inte det att du alltid kommer bli kär i killar. 

 Du skriver att du lätt blir attraherad av lesbiskt sex, vilket inte alls är något pervers eller som gör dig störd. Alla människor har olika preferenser och tänder på olika saker. 

Ta hand om dig! 

Varma Hälsningar

Amanda 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar