Frågor och svar om kärleksrelationer

17 Jun 2013, 18:38 217
Tjej, 15 år
Question


hej!
jag är en tjej på 15 år, jag konfirmerade mig i år och på det senaste lägret så kom jag och en kille närmare varandra och jag tycker verkligen om honom.. Vi träffas aldrig på fritiden men nu när konfan är över har hela "konfagänget" bestämt att fortsätta träffas och inte tappa kontakten, det är det enda sättet vi träffas. Det känns hela tiden som att jag inte räcker till, att jag inte är fin nog för honom. Jag vet att han har många tjejkompisar så därför vet jag inte heller om han bara ser mig som en vän eller om han kanske har känslor för mig med.. Ibland känns det som att han "små flörtar" med mig eller om det bara är som vänner. Men jag vet inte hur jag ska göra för att visa att jag har känslor för honom och jag är rädd att han inte känner likadant och att det kan förstöra vänskapen isåfall och jag är rädd att jag blir för "på" och att han tycker att jag blir jobbig istället. som om det inte var nog så blir jag så blir jag otroligt blyg när jag är ensam med han för min hjärna bara stänger av och jag har ingenting att prata om. Snälla hjälp mig!!

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej hej! 

Jag skulle säga att det ofta är och blir lite knivigt när vänskap övergår till kärlek, men samtidigt så kan det ju vara alldeles fantastiskt. 

Du skriver att du är orolig för att er vänskap ska försvinna om du berättar för honom om dina känslor, sådana risker finns det alltid och det är svårt att veta helt säkert vad en annan människa känner. Men jag brukar tänka att en ofta ångrar det en inte har gjort snarare än att ångra det en gjorde

Om du beslutar dig för att berätta för honom om dina känslor så tror jag det är viktigt att du förbereder dig på reaktionen du kan få, vad gör du om han inte är intresserad och vad gör du om han bara vill fortsätta vara bara vänner? Jag skulle säga att ett bra knep är att försöka tänka sig in i den andra personens situation och sedan utifrån det handla.

Jag tycker absolut inte att du ska känna att du inte är fin nog eller att du inte räcker till, du ska vara stolt över den du är och jag lovar dig att du säkert är en hur grym tjej som helst.

Att en blir blyg och konstig när en träffar någon en tycker om är helt normalt, och inte alls något särskilt konstigt.  Försök bara slappna av och tänk på hur bra du är så kommer det säkert gå toppen!

Hoppas det löser sig och att du fick lite hjälp av mina funderingar.

Varma Hälsningar

Amanda 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar