Frågor och svar om stress

26 Sep 2013, 12:58 335
Tjej, 17 år
Question


för ca fyra månader fick jag reda på att en kille i min klass gillade mig men jag hade inga känslor för honom. det gick ett tag och sen började han visa ännu mer intresse för mig och jag kände mig jätte obekväm! kompisar i klassen sa hela tiden " men han gillar ju dig " " ni är jätte söta tillsammans" så efter ett tag bestämde jag mig för att gå ut med honom för jag tänkte att då kanske det blir bättre för vi syns utanför skolan och han kanske är annorlunda då. vi gick ut kanske tre gånger tills jag fick nog för saken är den att , vi har samma intressen men varje gång jag är nedstämd, ledsen eller arg så är han aldrig där för mig. jag berättade saker för honom och han tänkte aldrig på vad han sa utan sa alltid snabba komentarer. ca 2 månader sen var det min bästa kompis födelsedag. Han överlevde inte tsunamin i thailand och jag mådde så dåligt den dagen. jag pratade med han som är kär i mig och allt han sa var " too bad for him " hela min själ krossades och jag fick absolut nog av honom så jag konfronterade honom och han sa att han va ledsen men sen var det som att allt var normalt.. jag va ledsen på honom och det verkade som han inte längre brydde sig.den enda som visste om vad som hände var min bästa kompis. resten fortsatte med komenterarer " vi vet att han gillar dig, varför gör du inget? " och jag kände mig fortfarande obekväm och kunde inte berätta för alla vad som händer. jag känner mig super stressad för jag orkar inte med det längre. jag fick äntligen sommarlov och kunde vara med mina kompisar och slippa tänka på det. tills igår, när hans kompis säger att han fortfarande gillar mig och att jag borde göra något åt det? det gör mig ännu mer stressad och jag har ingen aning vad jag ska göra. det känns om att allt är mitt fel och alla bara stirrar ut mig som om jag va något monster! ska det vara så här svårt? jag förstår inget. jag skulle älska ett tredje perspektiv på detta.. säg åt mig vad jag ska göra för allt känns så krångligt.

Svar
Viktoria Hugosson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Ibland kan andras åsikter påverka en väldigt mycket och göra att man mår dåligt.

Utifrån vad du beskriver verkar det inte som du är intresserad av att vara i en relation med den här killen. Om detta stämmer och du inte vill träffa honom mer så behöver du inte göra någonting, du har inget ansvar i detta. Det viktiga är att du talar om för honom att du inte är intresserad, det ska både han och alla andra acceptera. Om du vill kan du även förklara för de i klassen hur det ligger till och att du inte vill träffa honom något mer.

Nej, det ska inte vara såhär svårt som du beskriver det. Du ska inte behöva känna dig
stressad och obekväm bara för att han gillar dig. Det här är mellan dig och honom, det är ingenting som andra i klassen ska lägga sig i. Försök känna efter vad DU vill och inte bry dig om vad de andra tycker. Det går inte att vara tillsammans med någon för andras skull.

Kom ihåg att det är ingenting som är ditt fel i det här!  Alla har rätt att tycka om vem man vill.

Du kan prata vidare med mig på facebook om du vill: Viktoria Hugosson Fryshuset

Ta hand om dig!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar