Frågor och svar om gravid

22 Jun 2013, 22:20 299
Tjej, 17 år
Question


tack för ja får ställa frågor till dig .. ! :) väldigt tacksamt ! så om 1 månad kan jag testa försöka bli med barn eller vad tror du ?

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Självklart, har du fler frågor är du välkommen att maila mig på [email protected] där det är lättare att ha en konversation oss emellan. Du kan även lägga till mig på Skype där vi kan skriva till varandra, sexperten heter jag där.

Det är fritt fram att ha oskyddat sex redan nu, men kan hända att din kropp inte kommit igång med ägglossningen än vilket kanske försvårar dina chanser att bli gravid. Först när du haft din första, "normala" menstruation kan du anta att din ägglossningen är igång på riktigt och du har troligtvis större chans att bli gravid. Går dock månaderna och din mens uteblir helt, och du kanske upplever andra typiska graviditets symtom kan det passa sig att göra ett graviditetstest.

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar