Frågor och svar om relationer

28 Jun 2013, 13:01 209
Tjej, 14 år
Question


Hej,
Jag är 14 år och har haft tankar om jag är bisexuell eller inte jag började tänka på det mitten av förra sommaren, jag har aldrig varit riktigt kär i någon tjej men varit attraherad och blivit tänd på tjejer. För tillfället har jag en kille och gillar honom verkligen men ja det här med tjejer jag vill testa men jag vet inte vart jag ska leta och hitta någon jag kanske kan testa med, jag får nästan ångest över detta skulle verkligen behöva din hjälp.
MVH. Sara

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Det jag tycker är viktigt att komma ihåg är att vilken läggning du har bestämmer bara du. Om du känner attraktion till tjejer så kan du t.ex. kalla dig bisexuell eller kanske experimentell, det beror på vad du känner är rätt för dig.

Du skriver att du har en kille nu och att du verkligen gillar honom. Då är nog ett av de första stegen att fundera över om du vill fortsätta vara med honom och avstå från att utforska din nyfikenhet på tjejer, eller om du vill ta upp dina tankar med honom och se hur han ser på att du är med tjejer samtidigt som du är ihop med honom. Om du inte vill berätta för honom men ändå är nyfiken på tjejer så får du helt enkelt vänta med tjejerna. Det viktiga är att du är ärlig mot honom.

När det gäller att hitta tjejer så finns det flera webbsidor som riktar sig till homo-och bisexuella. Qruiser.com är den största. Det är viktigt att tänka på att aldrig träffa någon från nätet hemma hos denne, utan på en allmän plats första gången.

Här kan du läsa mer om olika läggningar, men kom ihåg att det är du själv som avgör hur du vill identifiera dig och din sexualitet: http://www.umo.se/Jag/Sexuell-laggning---hetero-homo-bi/


Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar