Frågor och svar om träning

30 Jun 2013, 12:26 134
Kille, 19 år
Question


"Tjena, är en kille född 1994, född i Bosnien och tränar nästan dagligen, gick upp ca 22kg under gymnasietiden, va en riktigt tunn jävel,... vägde 52 när jag började på gymnasiet, inte kul att visa sig då kände jag. började lyfta och blev ''biffig'' helt plötsligt börjar folk fråga vad jag äter, hur jag gör, världens uppmärksamhet, de stora männen frågar om jag kan passa när de bänkar 180kg m.m. .. i alla fall började sakta men säkert lyfta lite skrot och märkte genast av resultat, bra gener säger läkarna. detta är grymt häftigt med att vara 'biffig'' osv, till frågan! testa steorider eller inte? kan tänka mig att de hade fungerat grymt med tanke på mina gener ?( trivs med att vara stor.)

Svar
Louise Larsson
Hälsopedagog

Hej!

Om vi tänker på samma sak, vilket jag tror att vi gör, så ska du definitivt inte börja laborera med steroider! Dels är det ofta olagligt, och dels är det många gånger hälsofarligt. Var istället nöjd med att du på naturlig väg kan bli ordentligt "biffig", och fortsätt att träna regelbundet för att nå dina olika målsättningar. Det har ju gått bra hittills, varför ändra något? Som sagt, håll dig borta från alla konstiga preparat som eventuellt förekommer på nätet eller där du tränar.

UMO.se - "Anabola steroider" 

Från ovanstående länk från UMO:

"Anabola steroider är ett konstgjort hormon som liknar könshormonet testosteron. Det används framför allt för att man vill bli starkare och få större muskler. Anabola steroider är olagliga. Alla sorters anabola steroider kan ge allvarliga konsekvenser för kroppen och för hur man mår."

Kram, Louise

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar