Frågor och svar om spyr

10 Jul 2013, 12:05 229
Tjej, 17 år
Question


Hej ja och min kompis har i 1 års tid kräks för att hålla vikten . Vi köper massa mat och onyttig mat som vi tycker om sen vräker vi i oss de tsm.
Sen spyr vi upp de igen . Sen messar vi varran varje gång vi spytt hemma elr nått.
Vi tycker allt de hära e jätte kul . Vi e inte tjocka vi väger exakt lika 52 och är 162 .
Ja vet de inte e friskt men hon ser de inte som nå sjukt .
Vi spyr nästan varje dag . Ja dansar ganska mkt och blir tröttare när ja spyr .e de farligt o träna när man kräks ? Och hur snabbt tas kcal upp i kroppen .?tröttare när ja spyr .e de farligt o träna när man kräks ? Och hur snabbt tas kcal upp i kroppen .?

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia


Hej !

Detta är precis som du säger något sjukt. Att kräkas innebär en stor risk för många delar av kroppen, men främst hjärtat. Upplever du det som att du inte vill hålla på längre bryt detta. Du dansar mycket och det är inte bara farligt att spy då man tränar, det är alltid farligt! Ett tecken är just det att du blir tröttare då. Det är inte värt det. Försök ta hjälp om detta pågått ett år. Det är verkligen inte bra för någon av er. /Annso

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar