Frågor och svar om Ätstörningar

10 Jul 2013, 12:35 142
Tjej, 14 år
Question


Hej! det är så att jag är 14, väger 50 nu och är 1,55 m lång och under ca 1,5 månad har jag gått ner 4 kg för att jag har ätit under 1200 kalorier just nu idag äter jag under 800 min fråga är kan det vara farligt för min hälsa? Asså kan det betyda att jag har "ätstöningar"?

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia


Hej!

Det är inte bra för någon att äta så få kalorier per dag som du gör, så ja, det kan vara farligt för din hälsa. Jag anar att du har en ätstörning med tanke på att du verkar ha extrem koll på hur mycket kalorier du äter per dag samt har koll på längd och vikt. Det finns ett test du kan göra här: http://www.atstorning.se/har-jag-en-atstorning-2/mer-information-och-hjalp/scoff/ där du får fem frågor, och svar direkt om du har en ätstörning.

/Annso

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar