Frågor och svar om för trång förhud

28 Jun 2013, 21:49 171
Kille, 18 år
Question


Tjenare är en kille på 18 år o har undrat en del...när jag har stånd så kan jag inte dra bak min förhud. jag kommer inte långt iaf haha o jag undrar vad jag ska göra?

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Det låter som att du har trång förhud, vilket inte alls är ovanligt. Du bör kunna dra ner förhuden under ollonets kant när du har stånd. Om du upplever din trånga förhud som ett problem och har svårt att tvätta rent din penis bör du kontakta din närmsta ungdomsmottagning (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/) eller vårdcentral. 

På ungdomsmottagningen/vårdcentralen kan du få hjälp med att få en kortisonsalva som gör förhuden mer töjbar. Hjälper inte det finns det möjlighet till att göra en liten operation för att ta bort en del av eller hela förhuden.

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar