Frågor och svar om kroppshår

2 Jul 2013, 16:05 166
Tjej, 44 år
Question


hej jag är en tjej på 44 som tycker det är schenant med min håriga ben hur kan jag bleka dom går det bra med samma färg medel man använder till håret,håren är mörka tycker det är jätte jobbigt att inte kunna gå barbent är bara en massa jobb och raka sig hela tiden,kan inte visa mig inför min pojkvän ens skäms för hur jag ser ut ska det verkligen va så här,mår dåligt över detta psykiskt o fysiskt.

Svar
Louise Larsson
Hälsopedagog

Hej!

Jag har inte testat själv, men det ska finnas speciella blekningsmedel för kropp- och ansiktshår. Du får höra dig för. Som med allting annat, var noga med att läsa anvisningarna på förpackningen så du inte ställer till något tok. Jag kan till exempel tänka mig att man kan bränna huden om man låter medlet sitta för länge. Annars kan du ju vaxa, eller kanske använda dig av en epilator? 

Kram, Louise

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar