Frågor och svar om onani

2 Jul 2013, 21:51 700
Tjej, 14 år
Question


Hej! Jag är 14 år och har just börjat känna på min kropp.

Jag har läst lite på internet om hur man mastruberar men vill att mamma och jag sitter ner och pratar om det.

Problemet är nu att hon alltid säger: Jag orkar inte. Jag har inte tid osv.

Det känns inte som om jag får någon hjälp alls!

Hur kan jag få min mamma att verkligen prata om det utan att det blir pinsammt?

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Precis som barn kan också föräldrar tycka att det är lite pinsamt och jobbigt att prata om sex och sånt. Kanske det känns lite läskigt att ens barn växer upp så snabbt och man har svårt att hantera det.

Det är trots allt viktigt att föräldrar och barn får pratat om onani, mens, bröst, kärlek, känslor med mera för att föräldrar ofta har mycket att lära sina barn, då de själva upplevt en del. Sedan finns det alltid saker man inte pratar om med sina föräldrar. Vart den gränsen går kan vara olika beroende på hur ens relation med sina föräldrar ser ut. 

Det är svårt att svara på hur du ska få din mamma att prata med dig, men du kan försöka ta upp det t ex vid middagsbordet eller när ni ser någon film tillsammans. Kanske ser ni något på TV som handlar sex och kärlek, då kan du ta tillfällen i akt för att försöka få igång en pratstund med henne. Försök passa på att prata med henne när ni ändå är tillsammans och gör annat, då har hon tid och kan inte skylla på det. 

Jag hoppas du får pratat med din mamma om det du undrar om, annars är du varmt välkommen att skriva här igen eller maila mig på [email protected] och ställa dina frågor.

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar