Frågor och svar om första gången

4 Jul 2013, 20:30 2125
Tjej, 16 år
Question


Hej jag är muslimer och flr mig är det väldigt viktigt att jag blöder vid flrsta samlaget. Men nu har jag precis fått reda på att alla inte blöder. Och om jag inte blöder finns det något sätt jag kan fejka det. Jag kan inte operera eller prata med någon. Nämner igen att det är väldigt viktigt att jag böder. Annars kommer mitt ryckte förstöras bland alla jag känner och ja kommer må sjukt dåligt.

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Det du skriver är helt korrekt, de flesta blöder inte när de har samlag för första gången. Det är för att det inte finns någon mödomshinna som man tidigare pratat om, istället finns det en slidkrans. Slidkransen är precis som det låter; en krans vid slidöppningen som kan se olika ut hos olika personer. Du kan läsa mer om slidkransen här: http://www.sexperten.nu/uncategorized/modomshinnan/ och http://www.sexperten.nu/uncategorized/ny-kunskap/.

Är det så att man blöder vid samlag kan det handla om att man är väldigt trång, att man inte lubricerar tillräckligt (blir våt) eller att man spänner sig. Är man alltså inte upphetsad kan det eventuellt börja blöda, eller om man är väldigt nervös och har svårt att slappna av vid samlaget. Det kan också bli små sår i slidkransen om man har en speciellt trång öppning.

Varför vissa kulturer fortfarande tror att blodet är ett tecken på att kvinnan är oskuld är sorgligt, då det sätter kvinnorna i en väldigt problematisk sits. Självklart hoppas jag att du har möjlighet att prata med din familj och din framtida man om detta för att informera dom om den felaktiga kunskap dom bär på. Annars är det ganska vanligt att tjejerna som lever i en kultur där blodet fortfarande är väldigt viktigt tar med sig djurblod till bröllopsnatten och häller ut lite på lakanet.

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar