Frågor och svar om gravid

4 Jul 2013, 20:46 369
Tjej, 15 år
Question


!!!OBS!!! -HÖR UPP INGRID- !!!VIKTIGT!!!
Jag har som sagt en fråga till dig.
Det är så här att idag hade jag och min kille sex och vi använder kondom, dock kom han ovanligt snabbt (tog typ 5 minuter) och sen när jag gick bort från honom så hade han lite av en vit vätska runt sin snopp. O nu är jag lite osäker på om det var sperma eller om det var mitt för jag märkte inte att han kom så jag fortsatte tills han sa att han hade kommit.
När en kille kommer inuti kondomen, kan det läcka ut ur kondomen då?

Anledningen till att jag frågar detta här är för att ungdomsmottagningen här jag bor hann stänga och vet inte om jag hinner dit imon/lördag för att ta ett "dagen-efter" piller för säkerhetens skull.

Uppskattar att få svar så fort som möjligt, är en aning brådis..

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Jag antar att kondomen fortfarande satt på när du såg den vita vätskan runt hans snopp. Då kan det eventuellt vart sperma eller om du vet om att du har vita flytningar ibland kan det lika väl ha vart från dig. Just vita flytningar är ganska vanligt att ha och inget man behöver oroa sig över.

Det kan endast läcka ut ut kondomen om den har gått sönder. Alltså har man råkat göra ett hål med vassa naglar eller om det vart någon luftbubbla kvar i kondomen som spruckit, då kan sperman läcka ut. 

Är svårt att säga helt säkert vad den vita vätskan var utan att se kondomen, då man först genom att se den kan upptäcka den eventuella sprickan. Det är tyvärr lite upp till dig om du är rädd för att den spruckit och inte vågar riskera något, så kan du välja att ta ett "dagen-efter" piller. Annars får du hoppas på det bästa och vänta tills du ska ha din nästa mens för att se om något skett.

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar