Frågor och svar om kompisrelationer

10 Jul 2013, 13:22 172
Kille, 20 år
Question


Hej Annesofie!
Jag har svårt att hitta nya vänner, hur ska jag göra för hitta? Jag kmr ifrån ett annat land men jag har bott i tre år i Sverige. För mig det är svårt att ha kontakt med svenska ungdomar.. Jag blir glad om du svarar så snart som möjligt.

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej du!

Jaa, det där med vänner är inte alltid lätt. Särskilt eftersom de kommer då man minst anar det. Jag tycker alltid det bästa sättet är att göra något man är intresserad av själv, tillsammans med andra som också är intresserade av samma sak. Kanske en kurs, en utbildning, gå med i en föreningen eller köra någon idrott. Då har man hälften vunnet. Jag vet inte varför du känner att det är svårt för dig att få kontakt med svenska ungdomar, så jag hoppas mina svar hjälper lite, annars för du skriva igen och förklara mer. :) Lycka till! /Annso

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar