Frågor och svar om självförtroende

7 Aug 2013, 20:32 272
Tjej, 17 år
Question


Hej. Vad kan jag göra för att få bra självkänsla? Här jätte dålig självkänsla, vågar inte ta för mig i skolan inte heller prata med mina klasskompisar vilket har gjort att dom inte pratar med mig, vågar inte synas. Jag skulle vilja märkas mer om jag bara vågade, jag har bara negativa tankar om mig själv, jag sitter jämt hemma, har inte så många vänner pga att jag inte vågar inte bjuda på mig själv. Känner mig ful och värdelös, känns som ingen skulle tycka om mig eller vill ha mig. Är ledsen hela tiden för att det känns som att jag inte lever, jag vill också våga göra saker. Har försök jobba med min självkänsla i en månads tid men det har inte blivit så mycket bättre, tänkte köpa en bok om självkänsla.

Svar

Hej!

Förlåt för mitt dröjande svar! Har varit borta över sommaren, men är nu tillbaka! 

Jag har svarat på många liknande frågor som denna.  Snälla gå in på mitt arkiv och kika på de andra svaren. Speciellt på dem om hur man ändrar sin syn på sig själv. Jag tycker att du absolut ska köpa en bra bok om hur du ökar ditt självförtroende! Det finns många bra böcker där ute. Men kanske kan du börja med att läsa lite på nätet. Om du är duktig på engelska så finns det väldigt många tips att få om du googlar. Det är dessutom helt gratis. 

Snälla hoppas in på mina besvarande frågor, kika lång tillbaka i tiden, där kommer du att hitta flera svar som kan vara till hjälp! Hade gärna länkat dem i detta svar, men har inte den möjligheten just nu. 

Lycka till och hör av dig igen om du inte finner svaren så ska jag leta upp dem!

Kram kram 

Susanna 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar