Frågor och svar om matematik

13 Aug 2013, 09:02 158
Tjej, 17 år
Question


Hej. 17 årig tjej, ska börja 2 året på gymnasiet i höst. Och jag har jätte svårt för matte. Har verkligen fått kämpa för att bli godkänd. Matte är jätte svårt och tråkigt. Även om jag jobbar så ligger jag efter och ibland kan det ta flera veckor innan jag förstår exempel en uppgift tal.

Svar
Jenny Elserth
Nätvandrare, Fryshuset

Hej

Du är verkligen inte ensam med att ha svårt med matte. Du har rätt till hjälp i skolan med de ämnen som man har svårt med, det är skolans skyldighet att hjälpa elever att nå godkänt-målet. Så stå på dig och kräv att få den hjälp du har rätt till. Kan du plugga med någon kompis som har lite lättare för matte? Eller med någon vuxen? Ofta kan det underlätta om man får "prata" matte också och inte vara så ensam med det man tycker är svårt/tråkigt,

Lycka till!

Jenny

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar