Frågor och svar om onani

8 Jul 2013, 13:48 741
Tjej, 17 år
Question


Hej! Jag har precis tappat oskulden till min underbara pojkvän. Vi har sex rätt ofta men vi har ett problem. Jag kommer aldrig. Jag brukade nästan alltid komma när jag pullade mig själv eller använde kudde. Och nu har det varit ungefär nån månad som jag inte kan komma på någe sätt.
Vad kan det bero på? Vad kan jag göra för att komma? Har du några tips? Är det bara tillfälligt så här eller kommer det alltid vara så nu?

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Jag antar att du slutade få orgasm även när du onanerar i samband med att du och din pojkvän började ha sex. I så fall skulle jag tro att dina svårigheter att få orgasm när du har sex med din pojkvän yttrar sig också när du har sex med dig själv. 

Varför du inte kommer när du har sex med din pojkvän kan bero på flertalet saker. Oftast är det inte det fysiska som är orsaken, utan mer det mentala. Är man stressad eller har svårt att slappna av, kan det försvåra möjligheterna att få orgasm. Även sådant som oro över att inte komma, nervositet eller trötthet kan orsaka utebliven orgasm. 

Det som gäller då är att försöka slappna av och hänge sig åt den sexuella njutningen. Att leva i och uppleva nuet är ett bra sätt för att försöka släppa hämningar och inte fastna med tankarna i att du måste få orgasm. Det kan dock vara lättare sagt än gjort.

Eftersom du skriver att du tidigare fått orgasm genom att pulla dig, verkar du vara en av de få tjejer som kan få orgasm utan att stimulera klitoris. Majoriteten av alla tjejer kan endast få orgasm genom att samtidigt smeka klitoris, varav resterande bara behöver vaginal stimulering. Kroppen kan dock ändra sig, så kan vara värt att försöka se om problemet nu är att du även kräver stimulering av klitoris för att kunna få orgasm. 

För att utesluta att det är något kroppsligt som är problemet, kan det vara bra att ta sig till närmsta ungdomsmottagning (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/) för en undersökning.

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar