Frågor och svar om urin

26 Jul 2013, 16:37 1404
Kille, 14 år
Question


Hej
Hoppas verkligen jag kan va så anonym det går här för det är så jätteskämmigt fråga det här.
Nu när det är sommarlov är jag ju mer ensam hemma och det är rätt skönt för då är det helt lugnt och jag kan göra vad jag vill.

En sak jag ibland har gjort rätt länge men bara lite då det e att jag ibland smakar mitt kiss. Jag vet det är äckligt och säkert farligt och skitdumt men jag tycker om det och därför måste jag fråga. Jag vet ju att det man kissar ut ska bort från kroppen men det kommer ju från kroppen då kan man väl inte dö om man smakar på det ibland??

Jag kissar ner fingrarna ibland och smakar så men nu har jag börjat prova helt ny sak. Hjälp det är säkert skitdumt känner mig jättefånig och dum. Jag kissar i ett glas ibland och så dricker jag det. Hela glaset alltså.

Ibland har jag också prova ännu mer skämmig sak. Då har jag kissa ner mig i kallingarna och sen suga på dom. Guuuud vad skämsit det är säga det men det är ju så härligt göra det.
Jag kanske är nån konstig sak som inte ens borde finnas lr så jag vet inte men jag kan inte låta bli och ingen vet om det fast jag gjort det här ganska länge. Jag har hållt på med det sen jag va typ 10-11år men nu är det mer och mer lixom.

Är jag jättefel på nåt sätt och får jag kanske inte finnas för jag är så äcklig eller nåt????
Jag kan själv bestämma när jag typ kissar på mig och det gör jag typ 2-3 gånger i veckan bara hemma eller bara jättelite så det knappt syns om jag är ute. Kissa i glas och dricka det gör jag ibland varje dag men typ mest 3-4 gånger i veckan. Kom på det va bäst fråga för jag har gjort det nu också jag kanske hinner dö innan jag får svar men jag har iallafall fråga då.

Svar
Louise Larsson
Hälsopedagog

Hej!

Du är i princip helt anonym här, och behöver verkligen inte skämmas! 

Angående din fråga så är det inte farligt att dricka urin. Finns inget vatten/annat drickbart kan det till och med vara livsnödvändigt att göra det. Dock är urin en form av "slaggprodukt" som kroppen vill göra sig av med. Med det i åtanke kanske du inte bör dricka det jätteofta ... men jag är ingen expert på området. Sedan tänker jag att det kanske finns bakterier etc. i underkläderna som inte är så bra att få i sig ... men som sagt, jag är verkligen ingen expert på det här. 

Så här skriver RFSU (länk) på en liknande fråga (dricka någon annans kiss):

"[...] Urin i sig är inte farligt att dricka och det är inget speciellt man behöver göra efteråt. Det är inte farligt att dricka urin om personen inte har någon smitta som sprids via urin."

Vill du ha mer information tror jag att det är bättre att du exempelvis vänder dig till Ingrid här på UM. Det här är mer hennes område egentligen. Du kan också ställa din fråga till RFSU:s frågelåda (länk), eller UMO:s (länk) motsvarighet.

Kram, Louise

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar