Frågor och svar om p-piller

9 Jul 2013, 12:12 426
Tjej, 21 år
Question


hej mitt namn är X (Namn borttaget p g a anonymitet), jag har i veckan haft problem med lite bruna flytningar, äter yasmin nu. vet inte om jag ska bli orolig :/ är lite av en hypokondriker.
sen i förrgår hade jag och min kille sex, men blev inte riktigt våt så fick lite ont.. sen nu har jag haft irritationer som när jag har en svampinfektion eller liknande. har hänt förut i början i vårat förhållande när jag som sagt inte blev tillräckligt våt. kan det bli så ?
:/

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Under de tre första månaderna när man börjat äta p-piller kan mensen bli väldigt oregelbunden, vilket de bruna flytningarna du har kan vara ett tecken på. Har man endast småblödningar brukar dom bli bruna ganska fort efter att dom lämnat kroppen.

Du har troligtvis blivit irriterad i underlivet p g a att du och din pojkvän hade sex när du inte vart riktigt våt. Tänk därför på att i framtiden använda glidmedel om du har svårt att lubricera (bli våt), så att det inte gör ont att ha sex. Använder ni dessutom kondom är det viktigt att ha ett vatten- eller silikonbaserat glidmedel för att inte förstöra kondomen.

Kvarstår dock irritationen och det kanske börjar svida allt mer bör du ta dig till närmsta ungdomsmottagning (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/) för en undersökning. Där kan dom se om det eventuellt är någon infektion. 

Är säkert inget att oroa sig för, skulle det vara en infektion är dom oftast väldigt lätta att behandla.

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar