Stöd & Svar

18 Jul 2013, 00:43 87
Kille, 12 år
Question


Hej jag har nu haft jädra ont i halsen och halsmandlarna i cirka 8 månader och nu har jag damp varje gång jag äter ska nåt fastna i halsen t.ex som ris eller småköttbitar och jag är trött på de här vill var normal och jag har googlat runt och hittar inte de direkt på de jag söker de enda som jag börjar tro på är nåt fel med sköldkörteln har besökt läkaren flera gånger och dom säger inget är fel i halsen eller halsmandlarna de som har hänt med dom senaste månaderna är.

Jag har svårt och svälja:Knäckebröd,Kött T.ex som kebab eller köttfärs saker som är smulor typ.

Jag har ochså haft förstoppning.

Jag är inte direkt trött ganska pigg fast de märks inte på mig.

Jag är inte streesad eller orolig.

Ingen i min familj tror på mig att jag har problem med halsen

de värsta är när jag äter fastnar maten i halsmandlarna känns de som och jag måste svälja eller dricka en massa vatten för att få bort de. Jag är en kille

Jag känner ingen vän eller släktning som har haft samma problem.

Och jag är inne i puberteten.

Jag är inte varm.

SNÄLLA Hjälp vill bli normal som förr Jag är 12 år gammal är 154 cm lång väger runt 36kg

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej!

Det låter ju jättejobbigt om det här har pågått i 8 månader. Det låter också väldigt tråkigt att din familj inte tror på dig. Jag kan svara dig som en medmänniska med det jag vet, och inte som en läkare, men jag antar att du kan utesluta sköldkörteln då det har med hormoner och göra. Det gör inte att du får ont i halsen, även om den sitter där. Det du däremot kan få om du har problem med den av det du beskriver är trötthet. Men har du så ont i halsen att du inte kan svälja, borde du få hjälp, har rätt till hjälp och ska få hjälp hos en läkare!

/Annso


Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar