Frågor och svar om alkohol

22 Sep 2013, 18:19 264
Kille, 16 år
Question


Hej jag är 16 år som det redan står och har testat alkohol egentligen första gången när jag var 14. Men jag dricker väldigt sällan får typ aldrig tag på det men jag längtar och om jag dricker känns allt bara så otroligt skönt och jag bara njuter jag vill verkligen ha alkohol speciellt öl vill ha när jag ser min mamma dricka eller liknande.
Vill ha bara och om jag får så blir jag jätteglad och känns asskönt skulle kunna betala 400 kronor för kanske 5 starköl det skulle bara kännas jobbigt att betala men sen värt det.
Jag inser själv att detta är TYDLIGA varningssignaler men vad ska jag göra?

Svar
Karl Champ Moalosi Bjurman
Nätvandrare, Fryshuset

Hej,

Alkohol är ett farligt men enkelt sätt att lura kroppen att man mår bra för tillfället. Jag säger "för tillfället", för det kan få förödande konsekvenser. Jag började också dricka när jag var i din ålder, och jag är glad att jag hade turen att inte råka ut för något allvarligt, men jag har flera vänner som hamnat i problem, och vissa som t.o.m gått bort på grund av alkohol. 

De flesta dricker för att det är roligt, men det finns så mycket annat som är roligt i livet. Går du på någon sport? Har du några hobbys? Många vuxna dricker ibland, förmodligen för att det är tråkigare att vara vuxen än att vara ung, så ha inte bråttom med att växa upp.

Mvh Karl

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar