Frågor och svar om dietist

11 Jul 2013, 09:57 204
Tjej, 17 år
Question


Hej! Vad är det för skillnad på sockerkänslig och sockerberoende? På en sida stod det att det var okej att vara sockerkänslig men inte sockerberoende, själv är jag sockerkänslig. För en sockerberoende måste denne ha en slags matplan för framtida bruk- resten av livet. Måste då sockerkänsliga ha samma matplan? jag menar dom är ju på helt olika "level". Sockerberoende människor är ju beroende av sockret medans dom som är sockerkänsliga är bara känsliga mot socker, inget annat.

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hejsan!

Tyvärr kan jag inte helt säkert svara på din fråga om skillnaden på att vara sockerkänslig eller sockerberoende är då jag känner att jag inte kan området så väl. 

Men jag tänker lite såhär: 

Om du upplever att du har problem med ditt sockerintag och att detta är något som påverkar ditt liv eller din hälsa  negativt så tänker jag att det vore en bra idé att gå till vårdcentralen och få en remiss till en dietist. En dietist, kan hjälpa dig att hitta en balans i intaget av socker och hjälpa dig att planera dina måltider.

Annars tänker jag att det är viktigt att äta varierat och röra på sig, då mår både kroppen och knoppen bäst.

Varma hälsningar

Amanda Andersson 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar