Frågor och svar om stånd

12 Jul 2013, 21:00 2770
Kille, 16 år
Question


Hej jag hade oskyddat samlag,och 24 timmar efter det så fick jag röda prickar på ollonroten,men de försvann efter 4dagar,men när de försvann har jag inte kunnat få stånd som vanligt utan bara som mjukt,de här var då en vecka sen

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

De röda prickarna kan bara vara t ex talgkörtlar eller irritation efter sex, behöver inte vara något mer allvarligt än så. Men eftersom du också haft problem med att få stånd efter det skulle jag råda dig att ta dig till närmsta ungdomsmottagning (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/) eller vårdcentral för en fysisk undersökning. 

Det kan eventuellt vara t ex känslor som spelar in, men tycker alltid det är bäst att vara på den säkra sidan. Då slipper du dessutom oroa dig, utan får svar på vad det är. Tänk också på att i framtiden använda kondom vid tillfälliga sexuella kontakter.

Mvh Ingrid. 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar