Frågor och svar om kondom

13 Jul 2013, 10:03 1561
Kille, 17 år
Question


Hej, bör man dra ner förhuden när man ska ta på en kondom? eller när tjejen ska suga av en med förhuden på?

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Ja, förhuden ska dras ner när man ska sätta på en kondom. Är du osäker på hur man sätter på en kondom kan du titta på videon här: http://www.umo.se/Sex/Skydd-mot-graviditet/Kondom/Hur-satter-man-pa-en-kondom/.

Du ska egentligen också använda kondom vid oralsex, eftersom vissa könssjukdomar även kan smitta på det sättet. Därför finns det kondomer med smak, så som jordgubb, banan, choklad, blåbär, vanilj med mera, vilket kan göra det lite trevligare för den som suger av.

Har du kanske en relation där ni litar på varandra och väljer att inte använda kondom är det lite upp till dig själv om du önskar dra ner förhuden eller inte vid munsex. Du kanske tycker det är skönt om tjejen drar din förhud upp och ner samtidigt som hon suger av dig eller så vill du att förhuden ska vara nere hela tiden. Det får ni testa er fram lite och se vad som är skönast för dig.

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar