Frågor och svar om onani

14 Jul 2013, 16:15 2129
Tjej, 16 år
Question


hej kan man förlora oskulden om man onanerar för mycket?

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Nej, det kan man inte. Jag misstänker att du tänker på mödomshinnan som sägs spricka när man förlorar oskulden. Under senare år har man dock kommit fram till att det inte finns någon hinna och har heller aldrig funnits. Utan det är en myt som man nu försöker ta bort för att istället tala om slidkransen. Slidkransen, som du kan läsa mer om här: http://www.sexperten.nu/uncategorized/modomshinnan/ och http://www.sexperten.nu/uncategorized/ny-kunskap/, är precis som det låter en krans som sitter vid slidöppningen. Den är trängre hos vissa och större hos andra. Det går därför alltså inte att se om någon förlorat oskulden. 

Det man brukar mena när man säger att man förlorat oskulden är helt enkelt att man haft sex. Vad sex sedan innebär är olika för olika individer och beror dessutom på vilken sexuell läggning man har. Ofta tänker man på samlag, alltså penis i slida, när man talar om sex, men sex är så mycket annat också. Vad sex är kan du läsa mer om här: http://www.sexperten.nu/vad-ar/sex/. Därför anser vissa t ex att man förlorat oskulden först när man haft penetrerande sex, andra när man haft oralsex och en tredje när man haft smeksex.

Det är helt enkelt du själv som bestämmer när du anser att du haft sex och därmed förlorat oskulden.

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar