Frågor och svar om blyg

21 Jul 2013, 16:58 806
Tjej, 13 år
Question


Kan en tjej gå till en ungdoms mottagning och fråga om kondomer? Ska man bara säga lixom "HEJ KAN JAG FÅ LITE KONDOMER?" :s är vääääldigt blyg.. Och tror inte min kille tänker gå dit sådär heller eller köpa det i affär för han är nog för blyg..

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Du är inte ensam om att tycka att det är pinsamt och skämmigt att hämta eller köpa kondomer, vilket de på ungdomsmottagningen är väl medvetna om. Därför skulle dom aldrig tvinga dig till att säga inför andra att du vill ha kondomer eller liknande. 

Utan jag skulle nog råda dig att gå till ungdomsmottagningen när dom har drop in. Då får du gå in i ett rum tillsammans med någon i personalen och får helt enkelt berätta varför du är där. Gör du det kan dom troligtvis också visa dig lite olika typer av kondomer och även besvara andra frågor du kanske har. 

Om det är så att ungdomsmottagningen nära dig inte har drop in, kan du ringa dom och förklara att du ville hämta/köpa kondomer. Då säger dom när du kan komma och hanterar det smidigt, så att du slipper känna att det är jobbigt eller pinsamt. 

Tänk på att de flesta som är på ungdomsmottagningen känner sig lite blyga och nervösa, oavsett vad dom ska göra där. Så du är i gott sällskap.

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar