Frågor och svar om förälder

2 Sep 2013, 13:37 431
Tjej, 19 år
Question


Hej!
Jag har mått lite konstigt på sistone och min pojkvän föreslog att jag skulle göra ett graviditetstest, så jag gjorde det och det va negativt.
Jag har ett eget hus breve mina föräldrars hus.
Jag slängde testet i soporna på toan i mitt hus, när jag kommer in dit senare har min mamma/pappa varit och rotat i mina sopor såg jag och sett vad som låg där. Jag la massa saker över den och sen åkte jag till min pojkvän, när jag kommer hem står soptunnan mitt i rummet och det är rotat i soporna igen och testet ligger överst.
Jag blev bara så oerhört ledsen, orolig och besviken att mina föräldrar gått och rotat i det som är privat för mig! Jag känner mig jätteledsen och skäms också. :(
När jag var hemma

Svar

Hej,

Jag tycker inte att det är ett dugg konstigt att du blir ledsen över att dina föräldrar rotat bland dina saker. Oavsett om du har vanliga sopor eller ett graviditetstest, så är det inte schysst av en vuxen att snoka.

Jag kan tänka mig att dina föräldrar inte menat illa med det de gjort, men det har ändå blivit fel. Kanske var de också oroliga för att du skulle vara gravid.

Det är ju lätt för mig att säga att du borde prata med dina föräldrar om det här, för jag förstår om det inte känns lätt. Å andra sidan är det inte du som har gjort fel. Du har varit ansvarsfull och kollat om du är gravid och sedan gömt testet. Dina föräldrar har inte respekterat dig och ditt hem.

Du har absolut inget att skämmas över.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar