Frågor och svar om snopp

22 Jul 2013, 20:49 908
Kille, 15 år
Question


Jag är 15 år och strecket som går mellan pungen och ollonet är det nåt fel med efter cirka halva snoppen så går strecket åt höger och sen tillbaks så att strängen blir lite sne också börjar strecket stå ut så att det typ ser ut som ett ärr efter hälften av snoppen

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Jag förstår det som att du menar det streck som går från ollonet, ner längs snoppen och över pungen. En snopp är oftast inte helt rak vid stånd, utan kan vara lite sned åt andra eller ena hållet, vilket kan vara det du ser när strecket går åt höger och sedan tillbaks. 

Strecket är som en söm och den är kvar från fosterutvecklingen då snoppen och pungen växer ihop. Därför kan det se ut lite som ett ärr, vilket du beskriver. 

Klicka gärna in dig på denna länken: http://www.umo.se/Kroppen/Killars-underliv/ och bläddra ner en bit tills du ser en tecknad bild på en snopp. Du kan då trycka på bilden för att se två bilder av en killes snopp och troligtvis även hos honom se det streck som du oroar dig över.

Utifrån vad du skriver låter det inte som om det är något att bekymra sig för, vill du ändå att någon ska titta på din snopp och pung kan du ta dig till närmsta ungdomsmottagning (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/) för en fysisk undersökning. 

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar