Frågor och svar om kärlek

8 Oct 2013, 20:40 2445
Tjej, 15 år
Question


Hej jag är en 15 årig tjej som har hamnat i lite trubbel...
Det är så att jag och min kompis bara skulle skämta lite och gå med på en dejting sida och vi gjorde det. Det kom upp en jätte snygg kille som började prata med mig och på profilen stod det att jag va 22, självklart visstebhan inte att jag va 15. Nu är det så att jag tror jag blivit riktigt kär i honom... Jag vet att det låter helt konstigt men jag är seriös. Hur ska jag göra? Ska jag berätta för han att jag är en helt annan person eller ska jag bara försöka glömma honom? Att glömma honom ser jag som ett stort problem eftersom han är en sån fantastisk person och vi har båda känslor för varandra... Jag är 15 och han är 19, är det konstigt med den åldersskillnaden och vad skulle du ha gjort?

Glad för svar kram

Svar
Sara Ek
Sociolog, Addgender

Hej!

Jag tycker din fråga är jättebra och jag ska svara så gott jag kan. Jag vet att du inte är ensam i dina tankar, eftersom det blir vanligare och vanligare att träffa människor på internet. Du kanske kommer tycka att jag är lite hård i mitt svar, men det är för att jag ser ganska mycket risker med att som ung tjej träffa killar på nätet.

För det första vill jag säga att jag tycker du ska vara väldigt försiktig gällande detta. Internet är som en gigantisk lekplats dit verkligen ALLA typer av människor liksom "släpps in" om du förstår hur jag menar. Det betyder att det finns normala människor på internet, men såklart finns det även en massa människor som inte är normala alls och som faktiskt kan skada andra ordentligt. Det här vet du säkert, men jag ville inleda med att skriva det ändå.

Jag tycker absolut att du ska tala om för killen att du är 15. Han förtjänar, precis som du, ärlighet och att veta vem han pratar med! Hur mycket vet du själv om den här killen? Är du säker på att han är den personen han säger att han är? För du själv hittade ju på att du var 22 menar jag. Det är inte omöjligt att han också ljuger.

Gällande åldersskillnaden tycker jag det är svårt att svara. Jag personligen kan tycka att 4 år är ganska mycket i er ålder. Du som 15-åring går ju fortfarande i högstadiet och han går ju snart ut gymnasiet och kanske har planer på att jobba eller resa. Han är myndig och du har ganska många år kvar till du är det. Det kan betyda att ni varken kan göra samma saker, eller vill göra samma saker med era liv. Sedan rent mognadsmässigt så är det ju en stor skillnad på att vara 15 och vara 19.

Jag tycker du ska fundera både en och två gånger på om du verkligen ska gå vidare med den här relationen. Och OM du bestämmer dig för att träffa honom, gör det absolut inte ensam i fall att det faktiskt skulle vara så hemskt att han inte är en normal person.

Jag önskar dig lycka till och jag säger det igen, var försiktig!

Hälsningar

Sara 


Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar