Frågor och svar om kärlek

13 Sep 2013, 10:54 155
Kille, 17 år
Question


Hej!

Jag är en kille på 17 år som har ett problem.

För ungefär 4 månader så träffade jag en tjej via internet och vi pratade varje dag minst 2 timmar om dagen, vi hade kontakt hela tiden via sms, skype, telefon. Vi bor ungefär 30 mil ifrån varandra så att det är ju en viss distans. Vi har träffats en gång, och allt gick bra, det gick bättre än bra, vi hade en jätte bra helg tillsammans. Med mycket mys osv. Vi har pratat mycket om hur vi kan lösa distansen på ett bra sätt och vi kom fram till att vi kan träffas varannan helg, det blir jobbigt men det skulle fungera eftersom att vi kan isf blicka fram till att jag kommer att flytta när jag slutar gymnasiet. Vi tycker om varandra riktigt mycket båda två det vet vi båda om.

Men nu till problemet: För ungefär 1 vecka sedan så började hon bli helt off, ointresserad. Hon skrev aldrig längre och hon hade aldrig tid att prata. Jag frågade vad som var fel och fick ett drygt svar vi tar det sen. Jag försökte prata med henne men det gick inte. Hon berättade slutligen att hennes kompisar hade sagt att vi var för olika och tyckte att vi ej passar ihop vilket jag inte håller med om och det var hon tydligen inte medveten om innan de berättade det. Jag är tydligen för tillbaka dragen osv. Men eftersom att det var första gången vi träffades så ville jag inte vara för på för att jag verkligen gillar den här tjejen eftersom att jag vill inleda ett seriöst förhållande.

Detta ska vara huvudproblemet.

Samt när vi pratade och skulle reda ut detta så sa hon att hon ville ge mig en andra chans. Då tänkte jag vadå har jag förbrukat en chans ellervadå?

Men liksom, Vi har haft lite kontakt men mest idag då jag slängde iväg ett sms om vad jag tyckte osv. Hon svarade, att jag varit dryg på senaste tid då jag vettefan vad jag gjort, jag har försökt kontakta henne från och till, hon har alltid svara men inte på det trevligaste sättet osv, då bara jag tagit initiativ den senaste veckan. Innan så skrev hon så fort hon hade tid dels säger hon att hon är osäker på mig när det gäller att jag inte tar för mig något och att jag är tillbakadragen osv och det har hon hållt inne tills efter att hon pratat med sina kompisar och allt kom på en dag liksom.

Ska jag ge upp eller vad ska jag ta mig till? Hon säger att hon vill ge mig en andra chans, då jag inte vet vad hon menar med det. Nu har hon åkt iväg på resa och ska vara borta i ett par veckor. Så hon sa att hon knappt kommer ha tid att höra av sig.

För kanske 4-5 dagar sedan berättade hon att hon tycker om mig jätte mycket och är kär i mig.

Jag har sjukt starka känslor för den här tjejen och vet inte var jag ska vända mig.
Tycker hon fortfarande om mig eller är det kört?

Ska jag ge upp, ligga lågt eller var ska jag ta vägen?

Svar
Viktoria Hugosson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Det måste vara en jobbig situation du befinner dig i då du verkligen tycker hon den här tjejen.

Jag tycker du ska prata med henne och förklara att du inte förstår vad du har gjort för fel och vad hon menar med att ge dig en andra chans. Berätta precis som du har gjort här, att du tycker er träff var jättebra och att du ville ta det lugnt då du verkligen gillar henne och har tankar på att det skulle kunna bli någonting seriöst. Jag kan inte svara på om hon fortfarande gillar dig eller om hon har ångrat sig när det gäller att ni ska ha kontakt.

Du kan fråga henne vad hon egentligen vill så du inte blir sårad längre fram. Jag tycker hon beter sig lite konstigt och det kan vara så att hon är osäker på sina känslor.
Kanske är det så att ni måste träffas igen så båda kan känna efter vad som känns bra.

Fortsätter hon bete sig konstigt är det kanske bra om ni slutar att ha kontakt. Det är viktigt att du tänker på ditt eget bästa så du inte blir sårad.

Hoppas allt löser sig och ha det bra!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar