Frågor och svar om självmordstankar

29 Jul 2013, 10:46 161
Tjej, 15 år
Question


Heej!
Jag läste om vad andra ungdomar hade tagit sin tid och skrivit hur dom mår osv.. Jag mår själv så jätte dåligt.. Jag har alltid självmordstankar, jag har aldrig pratat med någon äldre person som jag verkligen litar på, jag litar inte heller på min mamma, hon brukar aldrig lyssna och hon tror att jag har det bäst men egentligen så har jag det som sämst, innan var jag en person som alltid skrattade , var med familjen och vännerna, nu är jag den tjejen som alltid sitter i sitt rum , gråter ,gråter och vill bara föravinna, lyssnar på deppiga låtar osv..
(innan var jag alltid med pojkvännen, fastän jag inte får ha en kille) de är han som får mig vilja stanna kvar, han förstår mig på allra bästa sättet men när jag är själv så finns det ingen som kan stoppa mig från mina självmords tankar, hur ska jag nånsin få hjälp med det..?

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Heej!

Jag tror att ett första steg att få hjälp med det är att göra precis det du gjort nu: uttrycka för någon annan hur det känns. Har du funderat när det började och vad som kan vara orsaken till att du mår dåligt och har självmordstankar? Jag tror att om man börjar i den änden, att bli medveten om hur det är och börjar jobba på det, kan du finna den tryggheten du har när du är med din pojkvän även i dig själv. Vill du ha någon vuxen att bolla med kan du alltid höra av dig till oss på Tilia, som det står om i min presentation. Kram på dig, livet blir bättre!
Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar