Stöd & Svar

10 Oct 2013, 11:23 80
Tjej, 16 år
Question


Hej!

Jag har ett litet problem! Jag blev nämligen olyckligtkär i en kille för ca 3 månader sedan och har nu inga känslor kvar för honom. Men jag tycker fortfarande om honom som en vän (har lite svårt att släppa honom) och vill endå ha kvar honom i mitt liv. Men mitt problem är att han inte tycker om mig (överhuvudtaget). Det är iallafall vad jag tror (sa även hans bästa vän en gång och att det var pågrund av att jag var kär i A som denna text handlar om) eftersom jag har känt av hur han förändrats från att vara väldigt snäll/trevlig , svara på sms/chatt , vara social med mig allmänt och höra av sig överhuvudtaget. Han var som snällast den 1 månadern vi börjat umgås detta året (känt varandra sedan innan men inte haft kontakt sedan 2 år tillbaka) men sedan blivit mer och mer dryg mot mig, plus att han aldrig hör av sig, svarar väldigt väldigt sällan. Sedan blev hans bästa vän kär i mig som jag blev väldigt bra vän med när jag just fall för A. Vet inte riktigt hur jag skall göra för att han skall tycka om mig tillbaka ? Vet därimot att han är attraherad av mig eftersom vi gjort allt sexuellt förutom sex och det gjorde vi inte fören sent efter han blivit som drygast. Finns det någon chans i världen att kunna få honom att börja tycka om mig ? eller är det kört för livet? Behöver din hjälp!

Svar
Viktoria Hugosson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Det är jobbigt när man vill ha en person i sitt liv som inte visar att den vill samma sak.

Det går aldrig att få någon att tycka om en. Det enda man kan göra är att vara sig själv!

Kan det vara så att han tror du är kär i honom och försöker markera att han inte känner likadant? Det du kan göra är att berätta för honom att du inte har några känslor kvar men att du gärna vill att ni ska vara vänner.

Om han fortsätter att vara dryg och ointresserad kanske du borde känna efter om du verkligen vill ha honom i ditt liv. Försök tänka på ditt eget bästa så du inte blir sårad.

Ta hand om dig!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar