Frågor och svar om huvudvärk

8 Aug 2013, 12:12 171
Tjej, 16 år
Question


Jag har haft en hyfsat ''mild'' huvudvärk i ca 11 dagar nu och jag börjar bli orolig.. Det känns i pannan och vid tinningarna och mina ögon känns spända och ömma när jag sitter vid mobilen eller kollar film osv.. Är även väldigt spänd i axlar och nacke så det kan ju vara spänningshuvudvärk men när jag var ute och joggade så var jag tvungen att stanna för att det gjorde bara mer ont i huvudet och jag är inte säker men jag tror det gjorde ont i bröstet/hjärtat också... Det värker också i korsryggen ibland när jag sitter på olika sätt och ibland ganska random. Jag tog p-piller för ett tag sen också men slutade efter 19 dagars användning för att jag fick en liten huvudvärk och blev rädd för att det kan vara en blodpropp haha... Men jag har inte ont i benen och de är inte svullna och jag använde inte ens den första kartan, kan jag ha en blodpropp ändå? Det har börjat börja liiiiite vid det benet bakom öronen. Vad kan det vara, spänningshuvudvärk trots att det inte hjälper med motion? Huvudvärken stör mig inte såå mycket, kan sova normalt osv, är mest orolig. Blir även ganska snurrig när jag reser mig oavsett hur långsamt. Tacksam för svar!!

Svar
Louise Larsson
Hälsopedagog

Hej!

Det här känns mer som en fråga du bör ställa till en läkare. Du har ont på såpass många olika ställen att jag inte törs ge dig något ordentligt svar på vad jag tror det kan vara. Jag förstår emellertid att du är orolig. Du säger att du haft ont i huvudet i elva dagar, men hur länge har du haft ont i övriga delar av kroppen?

Nej, tyvärr har jag inget bra svar på din fråga. Det känns ju liksom inte som att det är någonting relaterat till kost heller. Stress? Jag tycker du bör prata med dina föräldrar om det här, och sedan tycker jag att du/ni tillsammans bör kontakta vården för att undersöka vad som kan vara problemet. För det som du upplever just nu är inte normalt. Det är bättre att veta än att gå och fantisera ihop egna teorier.

Hoppas att det löser sig!

Kram, Louise

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar