Frågor och svar om drogad

22 Sep 2013, 22:07 195
Tjej, 15 år
Question


Vet inte riktigt vem jag ska fråga detta till men hur vet man om man har blivit nerdrogad på en fest ? Alltså typ syndrom osv.

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Vad bra att du skriver in hit :) 

Olika typer av droger ger olika typer av reaktioner, och det är därför svårt för mig att svara på din fråga.

Om du har misstankar om att du har blivit drogad på en fest tycker jag du ska gå till vårdcentralen och kolla upp det, vissa droger lämnar spår i bland annat blodet och då kan du med ett enkelt test få reda på om du blivit drogad. Och då kan du även få hjälp och prata med någon om det som hänt. 

Om det skulle vara så att du är på en fest eller någon annanstans  och misstänker att någon har drogat dig så ring 112 eller ta dig till närmaste sjukhus. 

Hoppas mitt svar hjälpte lite, om du vill så kan du lägga till mig på skype eller fb så kan vi prata mer om det hela. Jag heter Amanda.andersson.fryshuset på skype och Amanda Andersson Fryshuset på FB.

Varma Hälsningar

Amanda


Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar