Frågor och svar om vänner

29 Jul 2013, 19:19 231
Tjej, 16 år
Question


Kanske inte så stort problem men vet inte vad ja ska göra. Det är sommar lov nu, och alla mina kompisar är bortresta typ och ja är helt ensam vet inte vad ja ska göra, och jag är så trött på min familj, alltså dom ska alltid göra så att ja blir arg/ledsen, vill bara bort, ta en resa bara jag fast har nästan inga pengar. Och snart börjar ja gymnasiet i en helt ny skola och känner ingen, och ja är en ganska blyg person, men ja har bestämt mig för att ja inte ska vara det när ja börjar där men ja känner att ja kommer att bli utan kompisar! .. Plus så när ja knappt gör nåt så blir ja deppig, arg, ledsen, känner mig helt tom! Hoppas du kan ge mig ett vettigt svar om hur ja ska tänka/göra?!

Svar

Hej på dig! 

Mitt tips är att hitta en aktivitet eller hobby att sätta igång med. Kanske något som bara är till för sommaren. Kanske börja träna, måla, sjunga.. :) något som du tycker är kul och kan "förlora" dig själv i. Så att dagarna går lite fortare. 

Vad det gäller skolan så är det givetvis viktigt att hitta en ny rolig umgängeskrets. Men se det inte som ett problem, något att frukta. Se det som en utmaning, tänk att du kommer att träffa en massa nya människor som inte känner dig. Du kan vara precis vem du vill. En person med massa självförtroende och utstrålning kanske? Se fram emot det med spänning! 

Lycka till! 

Susanna 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar