Frågor och svar om självförtroende

7 Aug 2013, 20:49 250
Kille, 16 år
Question


Hej! Är en kille på 17 år som har bra självförtroende osv. Andra säger att jag ör snygg, söt eller ser bra ut. Trots detta känner jag mig ful ibland. Jag har till och med gjort en tråd på ett tjejforum och frågat tjejer om dom tycker att jag ser bra ut. Typ alla tyckte att jag var snygg eller söt, ändå får jag för mig ser jag är ful. Vad ska jag göra?:/

Svar

Hej på dig!

Ibland stämmer vår självbild inte överens med den uppfattning som folk har om oss. Det kan bero på väldigt många olika saker. Testa att lista upp alla saker som dig gillar med dig själv. Se på dig själv i spegeln och tänk på alla saker som du gillar med sig själv. Välj att aktivt fokusera på dem när du känner dig "ful". Dessa tankar dyker säkert upp i vissa sammanhang. Tänk igenom varför de dyker upp då och om du kan tänka annorlunda när du inte känner dig på topp. 

Lita på att du är fin! Låt inte dina tankar styra dig åt något annat håll. Den inre kritikern är oftast den värsta. Välj att inte lyssna på den, utan se på din lista och lita på att den är sann!

Lycka till!

Susanna 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar