Frågor och svar om mobbing

11 Aug 2013, 17:07 235
Tjej, 14 år
Question


Jag blir nätmobbad, både anonymt och oanonymt, jag har blivit så rädd. Jag vågar inte prata med mamma eller pappa, jag är jätterädd inför att börja skolan igen för att jag vet att dom kommer vara där och ge mig blickar varje dag. Jag tror ingen mer än jag märker av vad dom gör, när jag precis hunnit "smälta" det första kommer det andra. Jag vet inte vad som händer med mig men mår så dåligt hela tiden, och ibland så kan jag börja gråta och skrika och även svimma, har brutit av krokar och slått i väggar. Min "kompis" säger att jag börjar bli galen, men jag är bara så rädd för att bli ännu mer mobbad och hotad..

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Förlåt för mitt sena svar!

Blir arg och ledsen när jag läser ditt mail, ingen person ska behöva bli behandlad som beskriver och jag tror att det är väldigt viktigt att du försöker prata med någon vuxen om det som du blir utsatt för.

Har du någon vuxen person i din närhet som du litar på? Kanske en förälder eller skolkuratorn?

Den skola du går i har ansvaret att stoppa den behandling som du utsätts för och genom att prata med någon kan du både få hjälp att bearbeta det du varit mer om samt få mobbningen att upphöra.

Jag förstår att det kan vara jättejobbigt att prata om men jag tror verkligen att det är viktigt och nödvändigt.

Ta hand om dig, var stark och det kan bli bättre.

Varma hälsningar 

Amanda 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar