Frågor och svar om träning

14 Sep 2013, 10:14 142
Kille, 15 år
Question


Hej jag är en kille som är 15 år och som spelar fotboll , mitt dröm är att bli en stor fotbollsproffs och spela utomlands. Jag spelar som både anfallare och mittfälltare, jag vill bli bättre och träna hemma ensam kan ni säga tips på hur jag ska träna vill bli starkare, snabbare och bättre.
Jag är 158cm
Väger: 36
Och vill få svar på hur man blir en stor fotbollsproffs och hur man ska träna för att bli de , jag ska göra allt för att bli det.

Svar
Louise Larsson
Hälsopedagog

Hej!

För det första tycker jag att du väger för lite. Så, börja med att äta ordentligt - regelbundet, varierat och näringsrikt (tallriksmodellen, kostcirkeln). I övrigt är jag ingen hejare på fotboll. Men för att bli bra i fotboll, så är i din ålder fotboll förmodligen den bästa träningen. Spela mycket. I tillägg till det bör du väl träna en kombination av uthållighet, styrka/explosivitet. På sidan styrkeprogrammet.se finns en mängd olika övningar som du kanske kan få nytta av. Men, jag tycker du också du bör rådfråga din fotbollstränare/tränare på gymmet hur du på bästa sätt ska lägga upp din träning för bästa resultat. Sist men inte minst: ha roligt och var envis!

Kram, Louise

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar