Frågor och svar om ollon

13 Aug 2013, 18:47 897
Kille, 13 år
Question


Hej, tycker att det svider när man tar på ollonet, försvinner det sen eller, jag tänkte på hur det ska gå sen när man ska använda kondom.

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Eftersom du är i början av puberteten kan huden på ollonet vara extra känsligt och kan vara därför det svider när du tar på ollonet. Tänk också på att inte använda tvål, utan endast varmt vatten när du tvättar snoppen annars kan det bli irriterat. Om det inte är så att du märker av några andra symtom, som att det svider när du kissar t ex eller om ollonet är rött och irriterat, så är det troligtvis bara att ditt ollon är lite känsligt. 

Fortsätter du uppleva problem med detta eller ifall fler symtom dyker upp kan du ta dig till Ungdomsmottagningen (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/) för en undersökning.

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar