Frågor och svar om sex första gången

28 Nov 2013, 16:39 180
Tjej, 15 år
Question


Hej, jag är en tjej på 15år. jag har träffat en kille för ett halv år sen som jag är helt döds kär i, och han känner desamma. Men han bor 4timmar ifrån mig.. så vi är inte tillsammans men vi "strävar" efter att det ska bli vi två en dag. vi skriver alltid jätte långa gulliga sms till varandra. vi berättar alltid hur mycket vi älskar varandra och hur mycket vi saknar och vill mysa och pussas! Iallafall vi har träffats en gång tidigare och nu kommer han till min stad en helg så att vi kan träffas igen. Jag är rätt så nervös för han är 16år och mina kompisar varnar mig bara "ha inte sex med han för du kommer ångra dig". Om jag ska vara ärlig så vill jag ligga med han för jag älskar han så mycket och han mig men jag vill vänta tills vi träffats mer. men tänk om jag ligger där på natten sen och får värsta lusten. och jag ligger med han, är det verkligen så farligt? vill bara veta vad du tycker? :/ sjukt förvirrad, jag vill men ändå inte.. Tack i förhand

Svar
Karl Champ Moalosi Bjurman
Nätvandrare, Fryshuset

Hej,

Förlåt att det tog så lång tid för mig att svara. Nu har ni säkert träffats och jag vet inte hur det gick.

Det är inte farligt att ha sex (så länge man använder kondom!), men ett vanligt problem kan vara att killar säger att de känner mer än de gör just för att få ha sex med någon. Om du känner dig säker på att du vill ha sex med honom så är det klart att du ska ha det, men jag tycker att man i regel ska vänta lite så att man är säker. Det går inte att få det ogjort, men det går att göra det senare. Tänk på det!

Skriv gärna tillbaks och berätta hur det går!

Mvh Karl

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar